петак, 16. јун 2017.

Grčka salata



Potrebno:
*3 paradajza,2 manja crna luka,koscka feta sira
(kravlji,koziji ili ovčiji),2 krastavca 1-2 paprike,
7-8 maslina,so,biber,origano,maslinovo ulje,
sok od limuna, 1/2kašičice suvog origana
Izrada:
Isečemo paradajz na manje komade,krastavce i
papriku na kockice,fetu na kockice,luk na kolutiće.
Sve to pomešamo ,prelijemo maslinovim uljem,
malo posolimo(feta je slana),pospemo biberom,
pa dodamo sok od limuna.Promešamo pažljivo i
 dodamo masline.Odozgo pospemo suvim origanom.
Salatu ostavimo u frižider sve do posluženja.

Ide lepo uz ribu,druge vrste mesa a i kao samostalni 
obrok u ove tople dane.
Poreklo recepta:recept iz Grčke kuhinje


2 коментара: