четвртак, 11. јануар 2018.

Figaro



Potrebno:
*2 manje oblande
*250g seckanih oraha,3 jaja,250g šećera,250g margarina,
150g mlevenog keksa
*za karamel:300g šećera
 Izrada:
U jednu dublju činiju staviti šećer,jaja,margarin i to izmešati,pa
staviti na ringlu de se kuva .Mešati varjačom na manjoj temperaturi .
Kad je provrelo dodati seckane orahe i mleveni keks.Skloniti sa ringle.
U dubljoj šerpi debljeg dna istovremeno otopiti šećer na manjoj
temperaturi,pa kad je karamel gotov u isto vreme kad i fil umešati u
fil otopljen karamel.Dobro umešati i sipati na hrapavi deo oblande,
brzo poravnati i prekriti sa drugom oblandom hrapavijim delom.
Odozgo i odozdo je ravniji deo oblande.Umotati u pek papir i
poklopiti sa nečim težim kako bi se lepo slepile oblande i fil.
Sutradan skloniti pek papir i seći oblande na štanglice.

Ovo je za sve one koji vole karamel i sladak kolačVeoma je lep
i dugo može da stoji.
Poreklo recepta:starinski recept iz mamine sveske




                        



Нема коментара:

Постави коментар