понедељак, 19. фебруар 2018.

Kokos trouglovi


Potrebno:
*120g šećera,140g margarina,140g mlevenih oraha,
50g kokosovog brašna,50g brašna T 400 meko,1/2
praška za pecivo,1 dl mleka,1/2 dl ulja,1 vanil šećer,
4 belanca
*1 kašika kakaoa
*4 žumanca,120g prah šećera,
*250g višanja,2 kašike vode,3-4 kašike šećera
*100g čokolade,1 kašika ulja
*malo kokosa za posipanje

Izrada:
Umutimo šećer i margarin,pa dodamo brašno sa praškom
za pecivo,kokosovo brašno,mlevene orahe,mleko,ulje,vanil
šećer i sve to izmešamo varjačom.
Posebno umutimo čvrsto ulupana belanca i lagano sve promešamo
varjačom.Podelimo na dva dela i u jedan umešamo kakao i polako
promešamo varjačom.Sipamo u tepsiju srednje veličine,koju smo
namazali masnoćom i posuli brašnom.Najpre sipamo polovinu sa
kakaom a onda na to svetliju drugu polovinu.Stavljamo u rernu
koju smo zagrejali na 180 °C i pečemo do pola.Ja sam otprilike 
pekla 17 minuta,a onda izvadimo tepsiju i na to nanesemo izrađena
žumanca sa prah šećerom.Ponovo stavljamo u rernu još 10 minuta
da se suši.Izvadimo ispečen kolač iz rerne i ostavimo da se ohladi.
Za sulc od višanja sam koristila višnje iz zamrzivača.U šerpicu u
kojoj kuvamo sulc stavljamo vodu,višnje i šećer pa kuvamo dok
se ne zgusne.Izradimo tu masu sa štapnim mikserom i malo
prohlađeno nanosimo na kolač.
Posebno u maloj činiji na pari otopimo čokoladu za kuvanje i
dodamo ulje .Sve dobro promešamo i prelijemo preko višanja.
Ostavimo da se malo prohladi pa odozgo blago pospemo kokosom
i ostavimo na hladno.Kad je kolač hladan sečemo ga na trouglove.

Veoma lep kolač.Svideće se onima koji vole manje slatke kolače,
Sulc od višanja ga lepo osvežava.Ja sam stavila tri kašike šećera i
dosta je kiselkast što sam upravo želela.
Poreklo recepta:iz tetka Sekine sveske



Нема коментара:

Постави коментар